środa, 25 marca 2020

Zadania dla kl. I



Room service


Podawanie posiłków gościom do pokoju.

Catering

Obsługa gastronomiczna przyjęć, imprez, bankietów i konferencji.


Szwedzki stół

Goście wybierają posiłki z wystawionych półmisków.


Lobby

Przedsionek, często, hol hotelowy gdzie znajdują się zakłady gastronomiczne.


Lunch

To posiłek jedzony w środku dnia odpowiednik naszego obiadu.


Brunch


To połączenie śniadania i obiadu podawany między 10:00 – 15:00.

Aerican breakfast 
(AB)

Śniadanie : kawa lub herbata, wędliny, jajka, sery, sok tosty.


Continental breakfast (CB)

Śniadanie: kawa, herbata, pieczywo, masło dżem.

W ramach przypomnienia i poszerzenia informacji proszę się nauczyć na pamięć tych definicji. Przypominam, że jutro do g. 10:00 czekam na zdjęcia waszego CB :)))
Ja również sobie takie śniadanko zrobię!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ZADANIE DLA KL III (2 godz.)

TEMAT:  Konserwacja sprzętu rekreacyjnego 1. Planując prace konserwacyjne i renowacyjne sprzętów rekreacyjnych i urządzeń należy: - ustalić...