Room
service
|
Podawanie posiłków gościom do pokoju.
|
Catering
|
Obsługa gastronomiczna przyjęć,
imprez, bankietów i konferencji.
|
Szwedzki
stół
|
Goście wybierają posiłki z
wystawionych półmisków.
|
Lobby
|
Przedsionek, często, hol hotelowy
gdzie znajdują się zakłady gastronomiczne.
|
Lunch
|
To posiłek jedzony w środku dnia
odpowiednik naszego obiadu.
|
Brunch
|
To połączenie śniadania i obiadu
podawany między 10:00 – 15:00.
|
Aerican
breakfast
(AB)
|
Śniadanie : kawa lub herbata, wędliny,
jajka, sery, sok tosty.
|
Continental
breakfast (CB)
|
Śniadanie: kawa, herbata, pieczywo,
masło dżem.
|
Ja również sobie takie śniadanko zrobię!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz